De MG TD, gebouwd vanaf 1950 combineerde de aandrijflijn van de MG TC, een aangepaste hypoïde-gerichte achteras, de MG Y-type chassis, een bekend T-type stijl lichaam en een onafhankelijke wielophanging met schroefveren van de MG Y-type sedan.
Voor de bestuurder was de “all-weather bescherming” zeer goed voor de normen van die tijd. Voor ’s nachts was de instrument verlichting effectief maar niet verblindend, door een lichtgroen lichteffect. Er was nog steeds geen brandstofmeter maar de 11 gallons tankinhoud gaf een bereik tussen tankstops van ongeveer 300 mijl en op het dashboard flitste een “waarschuwing” wanneer het brandstofniveau tot ongeveer 2 ½ Britse gallons was gekomen.

MG TD MKII

In 1950 werd de TD MkII geïntroduceerd, geproduceerd naast de standaard auto, met een hoger afgestelde motor met behulp van een 8.0:1 compressieverhouding. De hogere compressieverhouding werd aangeboden met de exportmarkt in het achterhoofd, en zou niet geschikt zijn voor het Verenigd Koninkrijk, waar dankzij de oorlog brandstof beperkt was.
Er zijn bijna 30.000 TD’s geproduceerd, met inbegrip van ongeveer 1700 Mk II-modellen, wanneer de serie eindigde in 1953. De grootste klacht die de Amerikaanse eigenaren hadden met de MG TD was het Britse 12 volt systeem, dat was moeilijk te onderhouden wanneer een lampje of andere elektrisch apparaat kapot was. Ook klaagden ze over het ontbreken van een water-en brandstofmeter. Maar over het algemeen waren de Amerikanen wel postief over de MG TD. De TD was van 0 naar 60mph in 22,7 seconden volgens Popular Mechanics.

De MG TD haalde volgens The Motor magazine in 1952 een topsnelheid van 77 mph en kon van 0 naar 60 mph (97 km / h) in 18,2 seconden. Een brandstofverbruik van 26,7 mijl per gallon werd vastgesteld.
In 1998 zijn de rechten, intellectuele eigendommen en handelsmerken in verband met de productie van MG TD overgenomen door TD Auto’s Sdn Bhd in Maleisië om de MG TD -serie te reproduceren als TD2000.