Deel 1

Waar het begon

Na het restaureren van een Volkswagen Kever in de afgelopen jaren begonnen de handen van Albert van den Hoek toch weer te jeuken om aan een nieuwe auto te beginnen, en zo gebeurde het ook. In mei van het jaar 2015 werd, samen met een MGA, een Karmann Ghia aangekocht om op te knappen door Cornerfield B.V. Het begin van Classic Car 2 Rent was een feit en Albert kon aan de gang met de restauratie van de Karmann Ghia.

Geschiedenis van de Karmann Ghia

In het begin van de jaren vijftig bouwde Volkswagen kleine, energiezuinige en betrouwbare auto’s, zoals de Volkswagen Kever en de Volkswagen Transporter. Toende wereld zich begon te herstellen van de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar stijlvolle en elegante auto’s toe. De Volkswagen-directie besloot dat er een model moest komen dat het imago van Volkswagen zou opvijzelen en dat veeleisende autokopers tevreden kon stellen.

Volkswagen zocht in 1951 contact met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück, om zo’n auto te bouwen. Karmann op zijn beurt wendde zich tot het Italiaanse ontwerpbureau Ghia uit Turijn, voor het ontwerp van een sportwagen. Ghia had in 1953 al een ontwerp gemaakt voor de Amerikaanse automobielfabrikant Chrysler. Dit was echter nooit gebruikt. Het ontwerp werd aangepast zodat het model op een iets verbrede bodemplaat van een Volkswagen Kever zou passen.

Het ontwerp en het prototype werden op 16 november 1953 aan Volkswagen-directeur Heinrich Nordhoff gepresenteerd en het model viel in de smaak bij de Volkswagen-directie. In 1954 garandeerde Volkswagen dat er voldoende onderstellen konden worden geleverd. De Karmann Ghia werd begin 1955 op autobeurzen gepresenteerd. Het publiek reageerde enthousiast op het model, en in augustus 1955 werd de eerste Karmann Ghia in Osnabrück gebouwd. Als basis diende het onderstel van de export-versie van de Kever.In het eerste jaar werden meer dan 10 duizend stuks verkocht; veel meer dan Volkswagen had verwacht.

Onze Karmann Ghia

Op dit moment is onze Karmann Ghia dus nog een opknap project, een halve auto waarvan een prachtige Karmann Ghia gebouwd gaat worden.

Karmann GhiaKarmann GhiaKarmann Ghia

 

Meer volgt later, dit bericht wordt nog geupdate!

Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.